Likdoorn verwijderen – Pedicure Zwaag in Hoorn

Likdoorn-verwijderen–Pedicure-Zwaag-in-Hoorn

Likdoorn verwijderen – Pedicure Zwaag in Hoorn

Een likdoorn behandeling verhelpt pijnlijke klachten. Het kleine pitje of de eksteroog is een eeltophoping die naar binnen is gegroeid en het plekje voelt hard aan. Een likdoorn kan zich op verschillende plekken op de voet voordoen, maar bevindt zich vaak tussen de huid van de tenen. Het is een vervelende plek die druk uitoefent op de zenuwen of op het botje van een teen. Hiervoor ervaart u telkens pijn tijdens het lopen. Daar is een likdoorn in combinatie met een verhard en hoornachtig witgeelachtig stukje aan te herkennen. Ondervindt u hinder van een likdoorn maak dan een afspraak voor een likdoorn behandeling.

Bel 06-51182084

Likdoorn verwijderen / eeltpit verwijderen

Een likdoorn verwijderen is het beste te laten uitvoeren door een professionele pedicure. De eeltpit verdwijnt namelijk niet vanzelf, zodat u er last van blijft houden. Een likdoorn verwijderen gebeurt in onze praktijk met professionele apparatuur. De behandeling van een eeltpit verwijderen is overigens vrijwel helemaal pijnloos. Nadat de likdoorn is verwijderd, is er sprake van het drukvrij leggen van de aangedane plek. De pijn waar u waarschijnlijke lange tijd mee heeft rondgelopen, is dan direct weg. Zo loopt u comfortabel de pedicurepraktijk weer uit.

Likdoorn-verwijderen–Pedicure-Zwaag-in-Hoorn-2

Oorzaak likdoorns en tips ter voorkoming

Iedere voet in gezonde toestand is voorzien van een dun eeltlaagje dat voor bescherming van de voet zorgt. Druk en wrijving door het dragen van te nauwe schoenen maken de eeltlaag dikker. Indien er op een punt te veel druk op het eeltlaagje ontstaat drukt de eelt zich ter plekke naar binnen. Op dat moment ontstaat er een likdoorn die pijn doet bij druk op het punt. Bijvoorbeeld tijdens het lopen. Het is belangrijk om er tijdig aandacht aan te besteden, want anders is het mogelijk dat er een chronische likdoorn ontstaat. Daarom is het belangrijk het pitje niet alleen te verwijderen, maar ook de oorzaak te achterhalen. Naast te smalle schoenen is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat voeten een verkeerde stand hebben. Draag in elk geval passende sokken en schoenen. Laat uw voeten regelmatig door de pedicure verzorgen en gebruik een voedende voetcrème.

Eelt voeten verwijderen

Een goede verzorging van de voeten is belangrijk om onder meer likdoorns te voorkomen. Bij eelt op de voeten is er sprake van een plaatselijke verhoorning. Eelt van voeten verwijderen door onze pedicure voorkomt problemen in de toekomst. Indien een eeltplek blijft zitten op de voet dan bestaat de kans dat deze zich op een kleine plek concentreert. Dit vergroot de kans op het ontstaan van een likdoorn. Bovendien kan eelt dik en droog worden, waardoor er kloven gaan ontstaan. Het is daarom beter om problemen door eelt te voorkomen en het regelmatig te laten verwijderen. Bovendien leidt eelt in bepaalde situaties ook tot pijnlijke ervaringen, bijvoorbeeld als het zich aan de zijkant van de voetzool bevindt. Verder is het zo dat het mogelijk is dat u eelt op de voeten als cosmetisch storend ervaart. Ook dat is aanleiding om een pedicurebehandeling te ondergaan.

Maak direct een afspraak om uw likdoorn te laten behandelen of eelt te verwijderen. Dan stapt u straks weer pijnloos rond.

Bel 06-51182084