Ingegroeide nagel behandeling – Pedicure Zwaag in Hoorn

Ingegroeide-nagel-behandeling-Pedicure-Zwaag-in-Hoorn

Ingegroeide nagel behandeling – Pedicure Zwaag in Hoorn

Een ingegroeide teennagel is een vervelend probleem en kan bij iedere stap behoorlijk pijnlijk zijn. Dat komt omdat bij een ingegroeide nagel de zijkant ervan in de huid drukt. Naast dat het pijn doet, zorgen ingegroeide nagels er ook voor dat de huid rondom rood of gezwollen is. Het veroorzaakt ontstekingsverschijnselen als pijn en irritatie. Indien er een wondje ontstaat, is er een kans dat er een ontstoken teennagel uit voortkomt. Vrijwel altijd is er bij een ingroeiende nagel sprake van de grote teen. Toch kan deze aandoening ook bij de andere tenen voorkomen. Ervaart u hinder en pijn? Laat uw ingegroeide nagel behandelen in onze professionele praktijk waar vakmanschap, kwaliteit en hygiëne voorop staan.

Bel 06-51182084

Ingegroeide nagel behandelen

Het is belangrijk om er snel bij te zijn als u te maken heeft met een teennagel die is ingegroeid. Daarmee is een ontstoken teennagel wellicht tijdig te voorkomen. Bovendien gaan ingegroeide teennagels niet spontaan over. Pedicure Zwaag is gespecialiseerd in de behandeling van teennagels die zijn ingegroeid. Indien het nodig is, zoals bij een ontsteking vindt er bij een ingegroeide nagel behandelen verwijdering van het nageldeel plaats. Hierdoor krijgt de ontsteking geen kans zich verder te ontwikkelen en verdwijnt deze snel. Uw klachten en pijn zijn snel verholpen als u uw voet in onze pedicure praktijk laat behandelen. De pijn en ontsteking zijn overigens te verminderen door even een voetbadje met zeezout te nemen. Het zeezout zorgt voor de zuivering van het wondje.

Ingegroeide-nagel–Pedicure-Zwaag-in-Hoorn

Oorzaken ingegroeide nagels

Er zijn verschillende oorzaken op te noemen die tot het probleem van ingroeiende nagels leiden. Een belangrijke oorzaak is het te kort en te rond afknippen van nagels. Het is bijvoorbeeld van belang om de teennagels recht af te knippen. Het dragen van verkeerde schoenen is eveneens als oorzaak aan te wijzen. Dat geldt eveneens voor een mogelijk afwijkende nagelvorm met als een afwijkende voetstand. Denk daarbij aan een platvoet of aan een valgus voet. Hierbij is de voet naar binnen geknikt. Een trauma met het stoten van een teen is verder nog als oorzaak aan te merken. Tot slot speelt de vorm van de teen nog een mogelijke rol, zoals een bolle teennagel. In dat kader is het mogelijk om de verkeerde groei te corrigeren met de nagelbeugeltechniek.

Toepassen nagelbeugeltechniek

Een nagelbeugel is bij ingroeiende nagels toe te passen, zoals bij een bolle vorm van de teennagels. Het is een belangrijke methode om de groei van de vorm van de nagel gecontroleerd te laten verlopen. Dat is van belang om bijvoorbeeld de druk te verminderen en om pijnklachten op te lossen. Een nagelpunt die steeds in de huidplooi steekt en voor pijn zorgt, is een eerste aanwijzing voor de ingroeiing van de nagel. Dat leidt zelfs mogelijk tot het ontstaan van een likdoorn in de nagelwal. Het doel van de toepassing van de techniek van de nagelbeugel is om de stand van de nagels weer in de juiste positie te brengen. De nagelbeugel zorgt er dan voor dat de teennagels op een normale manier groeien zonder pijn te veroorzaken.

Heeft u last van een ingroeiende teennagel, wacht dan niet langer en maak direct een afspraak met onze pedicure.

Bel 06-51182084