Wat is een likdoorn?

Een likdoorn ook wel eelt pit of eksteroog genoemd is een ophoping van eelt. Het lijkt en voelt als een hard stukje, Likdoorns zien eruit als glazige gele, bruine of witachtige eeltplekjes met kleine donkere verkleuring in het midden.

Welke soorten likdoorns heb je?

De meest voorkomende   is de weke likdoorn die bevindt zich tussen de huid van de tenen, deze is week en witachtig en vaak erg pijnlijk. De zaadlikdoorn komt vooral voor op de hiel en voetzool en is meestal in een grote groep aanwezig en niet pijnlijk.

Oorzaken van een likdoorn

Een gewone gezonde voet heeft een dun eeltlaagje. Wat de voet beschermt. Door te veel druk en wrijving kan de eeltlaag dikker worden. Staat er te veel druk op dit punt dus op het eelt dan gaat het naar binnen drukken wat de pijn veroorzaakt. Likdoorns ontstaan dus niet van binnenuit maar door druk van buitenaf. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Ik kijk altijd met de klant naar de mogelijke oorzaak van de likdoorn zodat de likdoorn niet chronisch gaat worden door de likdoorn goed te verwijderen. De meesten vrouwen met klachten dragen verkeerde of te smalle schoenen. Hierbij speelt ook een verkeerde stand van de voeten een rol. Het verwijderen van een likdoorn bij Pedicure Zwaag bent u op het goede adres.

Behandeling bij Pedicure Zwaag voor het verwijderen voor een likdoorn

Een likdoorn verdwijnt niet vanzelf en kan daardoor steeds pijnlijker worden. Een likdoorn zal steeds terugkomen als de oorzaak niet aangepakt zal worden. Het verwijderen van de likdoorn zal gebeuren met professioneel apparatuur en zal vrijwel pijnloos verlopen. Na het verwijderen van de likdoorn zal de behandelde plek drukvrij gelegd worden en zal de pijn verdwijnen.

Tips tegen likdoorns

-je kunt likdoorns voorkomen met een goede verzorging van je voeten en het dragen van goed schoeisel.

– draag goed passende sokken in je schoenen of drukpunten te voorkomen.

-Houdt met een verzorgende en voedende voetcrème de voeten soepel door ze dagelijks in te smeren.

-door het regelmatig laten verzorgen van uw voeten bij Pedicure Zwaag voorkomt u problemen of pijnklachten aan uw voeten.

Neem contact op met Pedicure Zwaag op 06-51182084 of maak direct een afspraak via ons contact formulier.